19 Mayıs Mah. No:226 D:24 Şişli/İstanbul Kartaltepe Mah. Limon Çiçeği Sok. Deniz Apt. No: 7 Daire: 3 Bakırköy iletisim@avrasyavize.com

Cevabını Bulamadığınız Sorular İçin Bize Ulaşın

İlgilendiğiniz hizmetle ilgili tüm merak ettiklerinizi bize sorabilirsiniz. Yılların tecrübesi ve uzman kadromuz ile size yardımcı olmaktan mutluluk duyarız.

İletişim
Vize Nereden Alınır?

Vizeler, seyahat edilecek ülkenin 1. Büyükelçiliğinin Konsolosluk Bölümünden 2. Başkonsolosluğundan veya 3. Konsolosluğundan alınabilir. 4. Bazı ülkeler, Fahri Başkonsoloslukları veya Fahri Konsoloslukları aracılığıyla da vize verebilmektedirler.

Kimlere Vize Verilmez?

Her ülke konsolosluğunun vize verme konusunda kendi kriterleri bulunmaktadır. Konsolosluklar yasaklı listesinde bulunan kişilere kesinlikle vize vermemektedirler. Ancak yasaklılar listesinde bulunmasa dahi, ülkesine ekonomik olarak yük olabileceği, kamu düzenini bozabileceği ve kamu sağlığına risk oluşturabileceğini düşündüğü kişilere de vize vermeyebilir. Vize vermek konsolosluğun egemenliği hususunda kendi inisiyatifine kalmıştır.

Başvurum Reddedilirse Yeniden Başvuru Yapabilir miyim?

Tabii ki. Ancak herhangi bir red durumunda konsolosluklar vize harcını iade etmedikleri için bu harcın yeniden yatması gerekir.

Vize Başvurularında Dikkat Edilecek Hususlar Nelerdir?

• Pasaportunuzun yıpranmamış olması önemli bir husustur. Vize almış olsanız dahi sınırdan geri çevrilme durumuyla karşı karşıya kalabilirsiniz. • Pasaportunuzun geçerlilik tarihinin başvurulan tarihten sonra en az 6 ay olmasına özen göstermelisiniz. • Konsoloslukta mülakata alındığınız takdirde yetkili kişiye doğru cevaplar vermek zorundasınız. • Konsoloslukta mülakata alındığınız takdirde verdiğiniz cevaplara göre olumlu izlenim bırakmanız durumunda vize alma şansınız artar. • Konsolosluklardaki mülakatların amacı, ülkeye seyahat edecek kişilerin konsoloslukların istediği kriterlere sahip olup olmadığıdır. • Konsolosluğa başvururken belgelerin eksiksiz olmasına önem gösterilmelidir. Sahte belge kullanılması yasalara göre suç sayılmaktadır. • Konsolosluk vize başvurusuna ret veya kabul vermesi durumunu kendisi belirler. • Seyahati gerçekleştirecek maddi güce sahip olduğunuzu ispatlamanız, vize alabilmenizde son derece önemlidir. • Bazı ülkeler vize harcının yanında, yüksek sayılabilecek meblağlarda başvuru veya işlem harcı almaktadırlar. Bu koşullar ülkeden ülkeye değişmektedir

Vize ihlali Nedir?

Vize aldığınız ülkede size verilen süreden daha fazla kalmak demektir. Ya da turistik vize alarak çalışmak vize ihlali anlamına gelmektedir.